(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Oříškové kuře

Potřebné ingredience
burákové máslo (arašídová pomazánka) - má to různé názvy (my máme rádi arašídovoupomazánku z delvity, jejich značku za cca 40 Kč :-)) ... xxx
grilovaci koření bez glutamanu xxx
kuřecí stehna nebo celé kuře xxx
máslo xxx
divoká rýže
Postup přípravy
Kuře, nebo stehýnka omyjeme, osušíme a posypeme grilovacím kořením a poté opatláme z obou stran v burákovém másle, naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, na každou porci dáme ještě zvrchu kousíček másla.
Pečeme klasickým způsobem, cca 30 min pod poklicí při 200 stupních a pak tak 20 minut odklopené tak na 170.
Podáváme s divokou rýží nebo bramborem, kdo co má radši.
Dneska jsem to, i přes mírný nesouhlas babičky a dědy, udělala a nakonec si to všichni móóóóc pochvalovali. Dostane to takovou oříškovou chuť a má to krásnou barvu!!!
Dobrou chuť :-)
Pečeme klasickým způsobem, cca 30 min pod poklicí při 200 stupních a pak tak 20 minut odklopené tak na 170.
Podáváme s divokou rýží nebo bramborem, kdo co má radši.
Dneska jsem to, i přes mírný nesouhlas babičky a dědy, udělala a nakonec si to všichni móóóóc pochvalovali. Dostane to takovou oříškovou chuť a má to krásnou barvu!!!
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Casinka
(upraveno)
4. 3. 2007, 13:32
Ňami ňami,teda Tetáááá,si mi udělala chutě,vypadá to krásně!
v pondělí mažu do Delvity a vyzkouším




nahlásit